U bent hier

Nieuws

14 t/m 16 september vond in Wenen het jaarlijkse congres van European Huntington´s Disease Network (EHDN) plaats. Dit tweejaarlijkse congres is wereldwijd een van de grootste bijeenkomsten voor Huntingtonprofesionals. We verzamelden 15 tweets over het congres om je een beeld te geven.

...

14 t/m 16 september vond in Wenen het jaarlijkse congres van European Huntington´s Disease Network (EHDN) plaats. Dit tweejaarlijkse congres is wereldwijd een van de grootste bijeenkomsten voor Huntingtonprofesionals. Uit Nederland bezochten professionals het congres, hielden een lezing of een posterpresentatie. Lees hier een greep uit hun ervaringen op...

Op woensdag 5 september hield Topaz Overduin een HD-café over complex gedrag. GZ-psycholoog/neuropsycholoog Welmoed Liefrinck gaf de presentatie. Zij werkt sinds 2012 bij Topaz waar zij zich gespecialiseerd heeft in complex gedrag bij de ziekte van Huntington. Zij gaf een paar lessen mee:

Gedragsproblemen zijn stressverminderend voor de...
Judy van Herk studeert aan de HAS Hogeschool en liep eind 2017/begin 2018 stage bij Fijnproevers, een bedrijf dat hartige voeding produceert voor mensen met kauw- en slikproblemen. Judy onderzocht hoe Fijnproevers nieuwe klanten kan bereiken en informeren. HuntingtonNet sprak haar over haar onderzoek.
Het is inmiddels alweer een tijdje geleden, dus een korte opfrisser kan geen kwaad: de HNN meeting bij De Riethorst Stromenland op 11 juni 2018. De presentaties van die dag vind je in dit artikel.
Genezing van de ziekte van Huntington is niet mogelijk. Een groep Canadese onderzoekers probeert daar verandering in te brengen en komt met een nieuwe theorie over de oorzaak van de ziekte.
Klacht- en ziektespecifieke poliklinieken zijn de laatste jaren populair. Dat geldt ook voor de Ziekte van Huntington. In een artikel in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde bespreekt huisarts Henriëtte van der Horst de voor- en nadelen van dergelijke klinieken.

Op maandag 11 juni vond alweer de 8e meeting van Huntington Netwerk Nederland plaats. Ditmaal was de bijeenkomst in Almkerk, in verpleeghuis Altenahove van De Riethorst Stromenland. Het centrale thema van de dag was agressie en gedragsproblemen voortkomend uit de ziekte van Huntington. Een serieus onderwerp, maar met de lancering...

Op 4 juni heeft de Tweede Kamer een hoorzitting gehouden over de mogelijke verruiming van de Embryowet. Op dit moment mogen embryo's maximaal veertien dagen in leven worden gehouden in laboratoria, om zo meer te weten te komen over de ontwikkeling in de vroegste fase.
Seksualiteit behoort tot één van de belangrijke elementen van kwaliteit van leven. Neurologische ziektes als de ziekte van Huntington hebben vaak invloed op die belangrijke factor in een mensenleven.

Pagina's