U bent hier

Canadese onderzoekers formuleren nieuwe theorie over oorzaak Huntington

Door: HuntingtonNet op 
Like  0

Genezing van de ziekte van Huntington is niet mogelijk. Een groep Canadese onderzoekers probeert daar verandering in te brengen. In een recent onderzoek (getest op muizen) probeerden de onderzoekers N17-fosforylering (wat niet goed werkt bij Huntington-patiënten) weer op gang te krijgen. Door het middel N6FFA bij muizen toe te dienen (dat bekend staat als antioxidant), kregen ze opvallend genoeg de fosforylering weer op gang.

De onderzoekers suggereren dat een leidende theorie, de 'amyloid/protein misfolding hypothesis', waarschijnlijk het resultaat is van de ziekte van Huntington, en niet de oorzaak. Hun idee is dat beschadigd DNA unieke signalen afgeeft, welke verstoord worden door Huntington. Daardoor wordt het DNA niet goed gerepareerd. Deze hypothese zou kunnen leiden naar nieuwe richtingen van onderzoek.

Ben je geïnteresseerd in het onderzoek? In dit artikel op de site Genetic Engineering & Biotechnology News (Engels) lees je meer details. Wil je dit onderzoek bespreken met andere Huntington-professionals? Log dan in en maak een artikel aan op het besloten gedeelte van deze site, of stel een vraag.

afbeelding van HuntingtonNet

HuntingtonNet