U bent hier

Huisartsenbrochure ziekte van Huntington

Door: Huntington KennisNet Nederland op 
Like  0

Het NHG, de Vereniging van Huntington en de Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties (VSOP) hebben gezamenlijk een digitale brochure over de ziekte van Huntington ontwikkeld, speciaal voor huisartsen.

Een dokter schrijft iets op een kladblok. Op het bureau ligt een toestenbord en een stethoscoop

Door de aspecifieke aard van de klachten is het soms moeilijk het begin van de ziekte vast te stellen. De digitale brochure bevat praktische handvatten voor de behandeling en begeleiding van patiënten met de ziekte van Huntington en diens naasten. Ook worden de verschillende Expertisecentra Huntington genoemd. Dit maakt het mogelijk voor de huisarts om te overleggen met of door te verwijzen naar een gespecialiseerd behandelaar als er een vermoeden is van Huntington. 

Huisartsen hebben vaak geen tot weinig expertise op het gebied van Huntington. Daarvoor ziet hij of zij te weinig mensen met deze aandoening. De huisarts heeft echter wel een rol in de zorg voor de patiënt, zoals omgaan met de ziekte, lotgenotencontact en bij klachten die niet veroorzaakt worden door HD.

Bent u huisarts? Breng de digitale brochure dan ook onder de aandacht bij uw doktersassistent, de huisartsenpost of andere betrokken zorgverleners, zoals de bedrijfsarts of psycholoog.

 

Lees het originele bericht op de website van NHG.

afbeelding van HuntingtonNet

Huntington KennisNet Nederland