U bent hier

Roche stopt met Huntington trial

Door: Huntington KennisNet Nederland op 
Like  0

Roche heeft recent aangekondigd te stoppen met de lopende fase III Huntington trial. Deze wordt in Nederland uitgevoerd door het LUMC en het UMCG. Het was de eerste veelbelovende trial die inzet op het verlagen van het klontergevoelige Huntington-eiwit.

Bij deze trial kregen deelnemers elke paar maanden een injectie in het ruggenmergvocht. Deze ruggenprik gaf een zogenaamde ‘anti-boodschap’, een molecuul dat de aanmaak van het Huntington-eiwit in de hersencellen remt.

Het is nog onduidelijk waarom de trial is gestopt. Mogelijk waren er na een jaar geen verschillen te meten en is geadviseerd de toch intensieve behandeling te staken, of waren er toch bijwerkingen. Dat is nog onbekend. 

Het is spijtig dat de trial niet wordt voortgezet, maar er is in ieder geval kennis verkregen die van nut kan zijn voor andere trials. Zo is er de trial van uniQure waarbij een injectie direct diep in de hersenen plaats vindt. Deze trial loopt momenteel.

Lees het originele artikel (in het Engels) op de site van HD Buzz: Sad News from Roche and Ionis - ASO Trial Halted Early

afbeelding van HuntingtonNet

Huntington KennisNet Nederland